ДупницаНачало

Удължен е срока за приключване на ремонта на Часовниковата кула

Още през октомври миналата година стана ясно, че софийска фирма ще ремонтира и реставрира Часовниковата кула в Дупница. Очакваше се в кратки срокове, проектът, който е по Трансгранично сътрудничество със Северна Македония” да започне. Предложената оферта от фирмата беше 106 150,28 евро. Сега сме началото на април 2022 година, но така и не са стартирали дейностите. От община Дупница обясниха, че по здравословни причини на “авторския надзор” по проекта за Часовниковата кула, в момента се извършват съгласувателни процедури в НИНКН свързани с тази процедура за избирането на нов такъв.

Дейностите, които са включени по проекта са реставрация и консервация на вътрешната и външната дървена конструкция и панели, укрепване на кулата, реставрация на каменните фасади, подобряване на района около кулата и др.

Финансирането по проекта беше осигурено още преди няколко години, Максималният срок за изпълнение на ремонтните дейности е до 9 месеца, но не по-късно от 19.07.2022 г. Заради времето, през което е спрян проектът заради проблемите с надзора от администрацията уточняват, че се удължава крайния срок за реализация на проекта – февруари месец 2023 година.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments