ДупницаНачало

Удължиха срока за преустройство на бившия Младежки дом

Проектът по преустройство на Младежки дом в Градски исторически  музей-Дупница е с удължен срок от 2 месеца. Подписано е споразумение към договор за безвъзмездна финансова помощ с Управляващия орган на ОПРР. Причината е в този срок да бъдат извършени доставките на оборудването, необходимо за експозициите и обслужващите обекти. Това съобщиха от общинската администрация. Иначе срокът беше 8 октомври.

В момента тече обществената поръчка за избор на фирма за за доставка и монтаж на модули за постоянна експозиция на Исторически музей – гр. Дупница. Това всъщност е поредната поръчка, като преди това имаше още няколко обявени, но прекратени заради пропуски при обявяването на процедурата. Първата процедура беше пусната в края на месец юли.

Междувременно в последните дни тече изрязване на дървета и разчистване в района на бившия Младежки дом. Не беше обяснено или дадена предварителна информация каква е причината за премахването на дърветата, както и какви, и дали ще бъдат засадени нови. Припомням, че още в началото на дейностите беше обявено, че дървета няма да се премахват, а напротив ще има допълнително озеленяване. 

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments