ДупницаНачало

Улица „Плиска“ в Дупница в трагично състояние. Да минеш с кола от там е не просто сложна, а в последно време почти невъзможна задача


Това е част от улица „Плиска“ в Дупница. Улицата, ако въоб
ще може да се нарече така, се намира в широкия център на града.
Всекидневно на десетките домакинст
ва, които живеят там се налага да преминават с автомобилите си по улицата, а дупките вече са толкова големи и дълбоки, че опитите да се избегнат , не просто са сериозно предизвикателство, а са почти невъзможни. Състоянието на улицата е така от над 15 години, имало малко асфалт преди време, който после бил разкопан от ВиК.
Срязани гуми, счупени автомобили заради
траповете по улицата, много прах и хвърчащи камъни, това е положението през лятото, през зимата е още по-зле ,а при дъжд става река, която отнася всичката кал надолу по улицата. Заради липсващата настилка възрастен мъж,  който е на хемодиализа слиза всеки път до линейката, защото тя не се качва до дома му. Не се качват и таксита.
Нагоре по улицата пък има вилна зона, така че трафик
ът се увеличава допълнително, освен това хора коментираха, че много често камиони изсипват боклуци край недостроената болница в съседство.

Това е пореден път на живеещите по улица „Плиска“ , в който изразяват недоволството си от плачевното състояние на настилката. Редицата жалби, подписки и сигнали до Община Дупница през годините за съжаление не са довели до решение на проблема или поне до някакво облекчение. Тази част на улицата обаче далеч не е единствената, която се нуждае от ремонт. Същата улица, но на друго място, хората отново имат същите проблеми.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments