ДупницаНачало

Ул. “Орлинска” остана затворена и днес

На заседанието на ОбС Дупница в петък кметът Методи Чимев обяви, че от понеделник, 28 март ул. „Орлинска“ ще бъде отворена за движение. Това обаче не се случи.

На наш въпрос от администрацията отговориха, че в рамките на 29 март, вторник улицата ще бъде готова и ще бъде с положен втори слой асфалт. След това в рамките на десетина дни ще бъде извършена рехабилитация на обходния маршрут, който пък ще бъде уточнен до дни. В момента улиците, които се използват за такъв са в окаяно състояние. Те и преди да бъде затворена ул. „Орлинска“ бяха с дупки и неравности по тях, но за последните месеци се разби допълнително, а от там преминава почти целия трафик, включително автобуси и тежки камиони.

Дупничани се надяват местната управа да предприеме по сериозни мерки по отношение на изкърпването на дупките по обходния маршрут, който ще бъде избран, тъй като ремонтите на автомобилите са си за тяхна сметка. Очертават се още няколко месеца ремонт на ул. „Орлинска“. Фирмата има 39 дни за останалия участък, но ако се окаже, че ще бъде подменян водопровода и там, това означава допълнително забавяне и допълнително утежняване на трафика. От администрацията увериха, че ще обявят когато са готови за затваряне на ул. „Орлинска“ за следващия етап от големия ремонт.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments