ДупницаКримиНачало

Условни присъди за Карастоянови на втора инстанция за убийството на Отвертката в Дупница

Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Снежана Душкова и членове Иван Стойчев и Карамфила Тодорова постанови решение по делото водено срещу Николай Карастоянов, Иван Карастоянов и Владимир Карастоянов за убийството на Николай Радев – Oтвертката в Дупница. Обвиненията на тримата – съответно като извършител и помагачи за убийство, са преквалифицирани. Според магистратите от САС те са съизвършители. Размерите на наложените им от първоинстанционния Кюстендилски окръжен съд наказания са намалени.

Деянията се преквалифицират и присъдите се намаляват както следва: На Иван Карастоянов наказанието “лишаване от свобода” за срок от 13 години се изменя на 3 години условно.

На подсъдимия Владимир Карастоянов наказанието „лишаване от свобода” за срок от 9 години се изменя на 3 години условно и на Николай Карастоянов наказанието наложено от ОС Кюстендил „лишаване от свобода” за срок от 15 години се изменя на 3 години условно. Съгласно чл. 66 от НК, така определените наказания на всеки един от подсъдимите е определен изпитателен срок от 5 години, считано от влизане на присъдата в сила.
ПОТВЪРЖДАВА
се първоинстанционната присъда в останалата и част.
Решението подлежи на обжалване и протест пред ВКС в 15 дневен срок от узнаването от страните за постановяването му.

Тримата бяха обвинени в убийството на Николай Радев – Oтвертката, като инцидентът е от 2014 година в кафене  в Дупница.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments