ДупницаНачало

„Усмихни се и оцветявай с Мечо!“ за 1 юни в детските отделения

Детските отделения на двете болници в Дупница получиха книжки за оцветяване и моливи. Така децата ще запомнят 1 юни не само с това, че се налага да са в болница. Инициативата е гражданска и е на Виктория Петрова, подкрепена от спонсори и 25 доброволци.

Детските отделения в общо 25 града днес получиха изненада за малките си пациенти. „Усмихни се и оцветявай с Мечо!“ цели да усмихне дечицата, които са болни и не могат да празнуват с приятелчетата си.

Идеята на Виктория идва, когато самата тя се оказва в болница с децата си по време на Великденските празници. „За децата беше стрес цялото преживяване и не разбраха нищо от празника, затова реших на следващия празник да направя нещо за всички деца, които са в болница, а какъв по хубав празник да зарадваме децата от 1 юни. Кампанията се провежда за първи път, но се надявам да стане ежегодна и да усмихнем повече деца“ сподели Виктория Петрова. Тя благодари на дарителите, благодарение на които всички детски отделения получиха книжки. „В последния момент успяхме да намерим голям спонсор, който осигури половината от необходимата сума и така всички отделения получиха книжки и не ни се наложи да избираме къде да подаряваме“ сподели още Петрова.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments