ДупницаНачало

“Ученическо хранене” пред закриване

Общинското дружество „Ученическо хранене“ е пред закриване заради нерентабилност. Това съобщи на пресконференция председателят на ОбС Костадин Костадинов. Дебата за бъдещето на общинското дружество „Ученическо хранене“ е на дневен ред. Пред дружеството има три варианта каза на пресконференция председателя на ОбС Костадин Костадинов. Дружеството трябва да се субсидира от общината, да се увеличат цените на купоните или то да бъде закрито. Освен това управителят Диана Борисова е подала молба за напускане и е била категорична, че няма да продължи да изпълнява тази длъжност допълни Костадинов. Заявлението й беше входирано още преди няколко месеца, но по молба на Костадинов тя отложи напускането си до края на май. Депозирала е искане за отпускане на безлихвен заем от община Дупница в размер на 10 000 лв. „Ученическо хранене“ е големия проблем сред общинските дружества категоричен е председателят на местния парламент. Според него то трябва да бъде закрито, а училищата да намерят варианти да осигурят храна за учениците. И сега има училища, които не ползват услугите на общинското дружество, а работят с частни фирми, тези който работят с него пък не са доволни от количеството храна, което се предлага. „Дружеството няма да издържи на конкуренцията“ смята Костадинов, а като се вземе предвид и факта, че последните месеци не работи ситуацията става още по-сложна. Предстои разговор между различните групи в ОбС за съдбата на дружеството.

В момента служителите все пак са ангажирани, тъй като те изпълняват дейностите по програмата за осигуряване на топъл обяд за 170 човека, но тази дейност ще приключи на 19 юни.

За ГУМ Дупница Костадинов е оптимист, че ще се задържи печалбата от миналата година, такова уверение е дал и управителя на дружеството Цветанка Вуковска. Председателят на ОбС съобщи, че е готова новата Наредба за отдаване под наем на щандовете в магазина.

При ВиК Дупница няма особена промяна в сравнение с предишни години, а за болницата коментира, че лечебното заведение е в стабилно състояние.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments