ДупницаНачало

Фондът на Исторически музей – Дупница ще бъде преместен за времето на ремонта

Фондът на Исторически музей Дупница ще се съхранява в бившия Юн дом до приключване на ремонта на Младежкия дом и преустройството в му в музей.

Комисията от община Дупница, която разглежда документацията в обществената поръчка излезе с решение за класиране на спечелилия участник. Това е „Галчев инженеринг“, които предлагат да извършат дейностите за 1 492 324 лв.

Както е известно в ремонтираната сграда на Историческия музей ще бъдат изложени експонатите от археологическите разкопки в м.Кулата, както и такива представящи развитието на града през различните епохи. Музеят разполага със 7480 експоната.
Това е дългоочакван ремонт, който ще даде възможност да се осигурят подходящи условия за постоянна експозиция и работа на екипа в музея. Работата ще е затруднена в следващите месеци, но след това пък града ще има ремонтиран и добре устроен музей.

Припомня, че ОбС Дупница разреши на кмета на община Дупница да изтегли кредит до 800 000 лв. Причината за искания кредит от страна на община Дупница е за финансиране на частта от собствени разходи по проект за Преустройство и смяна на предназначение на Младежки дом в Градски исторически музей.

Тъй като част от проекта предвижда и ремонт на ритуалната зала, засега не я ясно къде ще бъде преместена за времето на ремонтни дейности. В зависимост от старта на ремонта и графика за работа, допълнително ще се уточни и ще бъде обявено новото място, така, че хората, които са решили да сключат брак ще могат да го направят и по време на големия ремонт.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments