ДупницаНачало

Христо Пигов поема “Ученическо хранене”

ОбС Дупница избра единодушно 35 годишния Христо Пигов за временно изпълняващ длъжността управител на общинското дружество „Ученическо хранене“. Той е с 13 годишен опит като управител на собствена фирма. Той присъстваше в залата и даде заявка, че е запознат до известна степен с проблемите на дружеството и ще направи всичко възможно то да работи успешно от септември месец. Пигов беше избран единодушно от съветниците 31 „за“. Със същата докладна от длъжност беше освободена Диана Борисова, която напуска по лични мотиви. Припомням, че дружеството беше на дневен ред от месеци, тъй като то не се развива по начина, по който се очаква. Вече трупа задължения, не всички училища работят с него, необходимо е да се вложат инвестиции в кухнята-майка където се приготвя храната. Както беше подчертано няколко пъти от около 2500 деца, само 500 се хранят от дружеството. Последните месеци положението е още по тревожно предвид факта, че децата не са учили от месец март. Очаква се Христо Пигов да стабилизира дружеството. Беше гласувано изменение на възнаграждението на временния управител от 1000 лв. на 1097 лв., колкото е било възнаграждението на Борисова.

Заседанието на ОбС Дупница започна с декларация от СДС, която общинските съветници приеха и тя е за подкрепа на медиците и персонала в двете болници в Дупница, за лекарите в спешния център, за полицаите и за РЗИ Дупница. Съветниците благодариха със ставане на крака и аплодисменти за неуморната им битка с Ковид 19.

И това заседание на ОбС не е електронно, каквито заявки бяха дадени, най-вероятно ще се случи след лятната ваканция на съветниците. Това е последното заседание преди да излязат в почивка.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments