ДупницаНачало

Честит първи учебен ден!

314 първокласници влязоха в класните стаи в училищата в община Дупница. С кратки тържества и в присъствието на 1, 5 и 8 клас започна новата учебна година. Във всички учебни заведения са взети необходимите мерки разписани от МОН.

СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ посрещна 80 първокласници. Красиви и усмихнати те прекрачват прага на училището за първи път с много вълнение и желание за знания. Успешна и присъствена учебна година пожела директорът Виолета Инкьова. За разлика от предишни години, сега заради наложените мерки първокласниците влязоха в класните стаи сами без родителите, те останаха да ги чакат отвън. Децата обаче бяха спокойни, представиха се пред класа, получиха учебниците си и добра дума от преподавателите.

Най-много са първокласницте в СЕУ “Св. Паисий Хилендарски” – 80, в ОУСв. Св. Кирил и Методий” са 54, в ОУ “Евлоги Георгиев” – 52, ОУ “Неофит Рилски” – 48. Прага на общинските училища прекрачват 3652 деца и младежи. Учебната година започна присъствено и директорите на училищата се надяват така да продължи.

Няма напрежение заради изискването за носене на маски, но част от родителите смятат, че няма нужда да се носят, тъй като децата трудно пазят маските чисти, след училище имат занимания в различни школи или спорт, където ще се срещат с други деца от други училища.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments