ДупницаНачало

Ще се търси нов управител на общинската болница в Дупница

Оценката за управлението на Мария Жайгарова, като прокурист на общинската болница в Дупница е отлична. Председателският съвет към местния парламент са единодушни, че тя трябва да остане на поста си. Жайгарова обаче е категорична в намерението си да напусне. Това каза след среща с нея, председателите на групи и на комисии в местния парламент, председателят на ОбС Костадин Костадинов.

В последните месеци се е появила тънка червена линия между нея и медицинския персонал“ каза Костадинов и допълни, че въпреки категоричното мнение на Жайгарова ще бъде направен опит за разрешаване на проблема с нова среща със завеждащ отделенията.

Влошените взаимоотношения, напрежението около Ковид кризата и недобрите финансови резултати през второто тримесечие са довели до решение за напускане на поста. Въпреки, че не се изтъква като причина, но възнаграждението на прокуриста е под 1000 лв., което е демотивиращо посочи Костадинов.

След срещата е станало ясно, че тя ще продължи да управлява още известен период, докато се проведе конкурс за управител. Споделила е, че би могла да подпомага дейността на новия управител като консултант, ако има такава необходимост. Предстои да се уточни за тази или за следващата сесия да бъде внесено предложение за обявяване на конкурс.

Иначе лечебното заведение е намалило задълженията си и те вече са под 1 000 000 млн.лв., като за първите три месеца на годината болницата е била на печалба, в следващото обаче се вижда трупане на загуби.

Единодушпно е било решено по време на срещата да се предложи увеличение на възнаграждението управителя на болницата, а най-вероятно в предложението ще бъдат включени и заплатите на други управители.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments