11 заявления за подпомагане на ин витро процедура

11 са подадените заявления от семейства и двойки с репродуктивни проблеми за финансиране от Община Дупница. Срокът за подаване на документите изтече и в следващите дни комисията към ОбС-Дупница

ще започне работа по проверката им. Съгласно решението на местния парламент, всяка двойка получава по 1500 лева за “ин витро” процедурите. Общата сума заложена в бюджета за тази година са 15 000 лева. “Ще изчакаме резултатите от комисията. Ако всички 11 двойки отговарят на условията ще внеса искане в ОбС-Дупница за увеличаване на сумата, за да се подпомогнат всички. Това не е перо, от което трябва да се правят икономии” коментира кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
Проверката на документите се извършва при строга конфиденциалност на кандидатите. Утвърдените за финансиране се гласуват от Общински съвет по предложение на избраната специална комисия с председател д-р Кирил Кирилов, като имената се пазят в тайна.
Това е петата кампания на Община Дупница за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Над 50 са финансираните досега семейства.