11-то издание на „103 градусов хоровод” в Сапарева баня

За 11-та поредна година “103 градусов хоровод – надиграване” събра десетки любители на българските народни танци на амфитеатър Гейзера в Сапарева баня. По традиция фолклорният празник се провежда през последната събота на месец юли. Организатори са сдружение „Бисер”- гр.Благоевград и Община Сапарева баня. Жителите и гостите на града се насладиха на пъстра програма от хора и танци, представени от трите състава, който участваха във фестивала и в надиграването за избор на “103 градусов танцьор”.


Чрез жребии бе определено първи на сцената да се изявят организаторите от ФА “Бисер” -гр. Благоевград. Танцьорите показаха каракачански хора и хора от различни дялове на Македония.

Втори на сцената излязоха участниците от ФТА „Рила“-с. Ресилово,
който с танците си въвлякоха публиката в автентичната българска атмосфера на родопския край.


След тях ТК  “Фантазия „-гр. Сапарева баня впечатли със славянска ръченица и хора от Тракия. Ръководителите на групите- участници, влязоха в ролята на на жури и избраха”103 градусов
и танцьори” от всяка една.


Тази година това са Емилия Харизанова от ФА „Бисер”, Ивона Лазарова от ФТА „Рила” и Кристяна Пеева от танцов клуб „Фантазия”, която очарова с таланта си и с факта, че танцува само от 1 месец.

Освен аплодисментите на публиката те получиха и подаръци. За 11-та поредна година 103 – градусов хоровод” надиргаране спечели сърцата на публиката със своята уникалност и различен регламент. През тези десет години до момента има пълно припокриване между мнението на участници, жури и съответно на зрителите, които неусетно бяха привлечени като участници. Надиграването завърши така, както и започна с едно хубаво българско хоро. Целта и идеята на събитието е проста- да се почуства духа на българския фолклор. А името на изявата, е заради горещата минерална вода и гейзера-фонтан в Сапарева баня, чиято температура достига 103 градуса.