ДупницаНачало

12 годишен спечели кушиите в дупнишкото село Бистрица

В конните състезания край село Бистрица най бърз се оказа 12 годишния Ангел Славчов от ромския квартал “Гиздова махала” в Дупница.С коня Вихър той стигна до финала безапелационно без никаква конкуренция, като в финалната гонка отново неговия кон се оказа най бърз.Втори се класира Живко Камелиев с кобилата Лети,  на трета позиция остана Тихомир Димитров с кобилата Маца.

В атракциона теглене на шейна с тежест,  най голяма сила показа коня Убрик  на Божидар Владимиров, който изтегли маса над 1,5 тона,  която успя да издърпа над 30 метра.Втори в тегленето се класира Борислав Манолов с кон  Вихър и трети остана Валери Методиев с кобила Симона.

За класиралите се на 1, 2 и 3 място в двете дисциплини имаше парични награди,  съответно по 200, 150 и 100 лв. Освен това за победителите  имаше и специални купи , подсигурени от организаторите.

Наградите връчиха зам. кмета на Община Дупница Крум Милев, кмета на село Бистрица Кирил Огненски,  както и  неформалния ромски лидер на “Гиздова махала” Калин Георгиев.

За още по голяма атракация на финала на празника, победителя в тегленето Божидар Владимиров впрегна коня Убрик, с който издърпа кметския джип на Кирил Огненски.

 

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments