ДупницаНачало

12 машини ще чистят улиците в Дупница и селата от общината

Първи сняг за този зимен сезон. От фирма „Меридиан“, които спечелиха обществената поръчка за зимно снегопочистване на територията на града и селата увериха, че са в готовност и разполагат с техника и необходимите материали за уличната мрежа. Фирмата разполага с 12 машини, пясък около 70 тона, като се предвижда доставка и в средата на другия месец, имат и налична 150 тона сол, а когато намалее количеството се оправи нова доставка обясни Светослав Чаушев, представителна фирмата.

Той и колегите му вече работят на сменен режим с дежурства. Светослав Чаушев уверява, че разполагат и с по-малки машини, с които да чистят тесните улици, включително и обходните маршрути в Горна махала, тъй като заради ремонт част от ул. „Орлинска“ е затворена. Той обаче призова шофьорите да не паркират на пътното платно, защото това затруднява почистването и опесъчаването на улиците.

Машините на снегопочистващата фирма излизат след сигнал от оперативния дежурен на община Дупница или по преценка на дежурния служител във фирмата. Пълно почистване на уличната мрежа се прави едва след като спре снеговалежа, по време на валежа улиците само се поддържат проходими уточни Чаушев.

Що се отнася до стръмните улици, то те се обработват с магнезиев хлорид по няколко пъти в денонощието.

Все пак е важно и шофьорите да са подготвени за зимни условия, да шофират внимателно и да се съобразяват с пътните условия коментира Чаушев.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments