200 деца ще тренират безплатно футбол чрез програма на МОН

8 училища в Дупница и 1 в Бобов дол, съвместно с футболен клуб „Марек“ и ДЮШ на „Марек“ ще реализират общ проект насочен към спорта и по-конкретно футбола. През цялата учебна година 200 деца от различните училища ще могат да тренират безплатно футбол. Това обяви директора на ДЮШ „Марек“ Янек Кючуков. Тренировките ще се провеждат в училищната база на всяко учебно заведение. В заниманията ще могат да се включат и учениците, които тренират в школата. Това ще са допълнителни тренировки за тях. Програмата е за цялата 2022/2023 година учебна година, като са заложени 80 учебни часа обясни Янек Кючуков. Тренировките започват в началото на месец октомври, и са отворени както момчета, така и за момичета.

Изключително бързо е организирано кандидатстването по програмата. Само за няколко дни директорите са откликнали на поканата на Янек Кючуков да се включат в отворената програма на МОН, тъй като всяко училище кандидатства самостоятелно. Кючуков благодари на директорите на учебните заведения за бързата реакция, както и за това, че се включват, като така дават възможност на децата да тренират безплатно, а самото училище ще подобри базара си с врати, топки, екипировка, тъй като освен възнагражденията на треньорите програмата предвижда и средства за закупуване на консумативи.

Треньорите ще бъдат от школата на „Марек“, като освен Янек Кючуков, за тренировъчния процес ще се грижат Светослав Георгиев, Асен Нешев, Емилиян Димитров, хора с познания и необходимите лицензи обясни Кючуков.

Училищата, които ще предлагат заниманията по футбол са ОУ „Христаки Павлович“, ОУ „Христо Ботев“ с. Крайници, ОУ „Евлоги Георгиев“, ОУ „Неофит Рилски“, ПГ „Христо Ботев“, ОУ „Св. Климент Охридски“, ОУ „Христо Ботев“ с. Самораново, СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ПГ Бобов дол.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments