ДупницаНачало

228 000 лв. за снегопочистване за сезон 2020/2021

Община Дупница търси фирма, която да извършва снегопочистването през предстоящия зимен сезон. Основните дейности по зимното поддържане в община Дупница включени в обществената поръчка включват – снегопочистване на пътищата, разчистване на снежни валове, преспи и снегонавявания и отстраняване на уплътнени снежно-ледени пластове, както и обезопасяване на пътищата против хлъзгане чрез разпръскване на минерални материали и химически вещества. Предвидената сума за дейностите в този сезон е 228 000 лв., като обществената поръчка е разделена на 3 позиции.

За градската улична мрежа са предвидени 125 000 лв., като е посочено изрично, че обезопасяване на пътната настилка против хлъзгане, чрез разпръскване на химически вещества трябва да има на улици: „Велико Търново“, „Цар Симеон Велики“, „Георги Икономов“, „Патриарх Евтимий“, „Свети Иван Рилски“, „Булаир“ , „Кокиче“, „Метоха“,„Цар Освободител“, „Орлинска“. Проводимостта на всички пътни трасета се осигурява, като се спазват приоритетите до 6 часа от започване на снеговалежа и до 1 час след приключване на снеговалежа.

За извънградската улична мрежа предвидената сума е 95 000 лв. Работите по зимно поддържане на извънградска улична мрежа в рамките на населените места на община Дупница, включително гробищните паркове на селата трябва да бъдат изпълнени по дължина, нива и степен на зимно поддържане. Снегопочистването и обезопасяване на пътищата против хлъзгане трябва да се извършва до опорен пункт в съответното населено място – кметство, магазин, автобусна спирка, училище, детска градина, обръщало и др., като съответният опорен пункт се определя преди започване на зимният сезон от Кмета или Кметският наместник на селото. Почистването до гробищните паркове на населените места се извършва по необходимост след заявяване от Кмета или Кметският наместник на населеното място, като почистването се регистрира в оперативния журнал воден от Оперативен дежурен по Община. За републиканските пътища в чертите на град Дупница заложената сума е 8 000 лв. Офертите се събират до края на месеца. Припомням, че за снегопочистване за сезон 2019/2020 община Дупница е изразходвала сумата от 142 502 лв.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments