ДупницаНачало

36,72 % избирателна активност към 16 часа

36,72 % е избирателна активност в община Дупница към 16 часа. Гласували са 14 114 избиратели, общо имащите право на глас са 38 439. За сравнение на предишните местни избори към 17.30 часа избирателната активност е била 44,81.

ОИК Дупница извърши проверка във връзка с получени сигнали от СИК към ОИК Дупница, че в част от кочаните с бюлетини са налични такива без фабричен номер. Установено е, че липсата на номер не влияе на поредността на номерата в кочана с бюлетини, а съответно се явяват, като допълнителен брой бюлетини в кочана.

При установяване на бюлетини без фабрични номера съответната СИК следва да изготви протокол, в който да отрази техният брой (включително по кочани). След това СИК следва да отдели тези бюлетини и да ги опакова в отделен пакет с надпис: „Бюлетини без фабрични номера“.

Когато след приключване на гласуването се установи, че е гласувано с такива бюлетини СИК отчита гласа в тези бюлетини като ДЕЙСТВИТЕЛЕН ГЛАС по правилата за действителни гласове.

Обстоятелството, че са открити бюлетини без фабричен номер и броят им се вписва на последната страница в съответния протокол – графа  „изборите в секцията бяха произведени при следната обстановка“ се посочва в решението на ОИК.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments