4 фирми в конкуренция за рехабилитация на тротоарни площи на възлови улици в Бобов дол

Две софийски фирми, една кюстендилска, и една дупнишка ще се конкурират в обществена поръчка, обявена от Община Бобов дол за ремонт на тротоарни площи на 4 улици в миньорския град. Конкурсна комисия отвори предложенията на кандидатите, които до 18 август можеха да подават оферти за участие в процедурата. Тя включва основен ремонт на тротоарни площи по възловите улици Стефан Стамболов”, „Димитър Благоев”, „Иван Вазов” и „Георги Димитров”. Прогнозната стойност на поръчката е 153 585 лв без ДДС.

Тротоарните площи на улиците са изграждани успоредно със строителството на жилищните блокове в района. През годините голяма част от тротоарите са разрушени с липсващи и изпочупени плочки. С течение на времето са се образували дупки, които при дъжд се пълнят с вода, и се образуват кални локви. Поради тази причина пешеходците слизат на пътното платно, заради което се създават предпоставки за възникването на транспортни инциденти. Предвидените за рехабилитация тротоарни площи са разположени на улици с интензивно движение, на които се намират редица търговски обекти и съоръжения.

Това е поредната обществена поръчка, с която общинското ръководство иска да облагороди пътна инфраструктура в Миньорския град.