600 000 лв. за водопровод получи община Дупница от МРРБ

Община Дупница осигури финансиране за подмяна водопреносната мрежа в обхвата на “Интегриран градски транспорт”. От Министерство на регионалното развитие отпуснаха сумата от 600 000 лева за тази дейност. “Цялото трасе ще бъде с подменен водопровод. Знаете, че бяхме провели процедура по избор на изпълнител с подусловие “при осигурено финансиране” и парите са вече факт. Искам да благодаря на Премиера г-н Бойко Борисов и на министър Нанков за това. Проблемът с водопреносната мрежа в общината е сериозен и сумата за тази дейност е добре дошла за Дупница. В рамките на двата ни големи проекти осигурихме безвъзмездно финансиране за водопровода и в жк “Бистрица”, с което общата сума стана 1,6 млн. лева, което никак не е малко, а и можеха да бъдат насочени към други общини” коментира кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.

Припомням, че обществената поръчка бе спечелена от “Дупнишка вода” ДЗЗД с ценова оферта в размер на 568 352,25 лв без ДДС. В предмета на поръчката са включени участъци от улици, които попадат в проекта, а именно “Венелин”, “Георги Икономов” (бивша Бригадирска), “Бузлуджа”, “Велико Търново”, “Васил Левски”, “Отец Паисий”, „Седма Рилска дивизия“.

“На практика подмяната на водопровода ще стартира през пролетта. Основната причина за това е, че сме входирали до ПУДООС проект за осигуряване финансиране и подмяна на канала в 7-километровото трасе на новата автобусна линия 5, която е в обхвата на проекта. През декември ще бъде разгледан нашият проект. Иначе срокът за изпълнение подмяната на водопровода е 30 дни от датата на откриване на строителна площадка”, допълни инж.Чимев.