ДупницаНачало

9 проекта по Фонда за местни инициативи

Договорите с одобрените проекти по Фонда за местни инициативи в Дупница вече са подписани. С подписване на договора 90 % от сумата ще бъде осигурена обясни кмета Методи Чимев.

Финансирани са различни проекти, които ще подобрят условията на живот, в районите, за които се отнасят. Така например сдружение „Орлински“ кандидатства и беше одобрено за облагородяване на пространството около блока им, НЧ „Пробуда 1927“ в с. Самораново ще реализира един проект, който ще е целогодишен обясни председателят на читалището Емил Севдин. Идеята е да бъде закупено оборудване за кино и облагородено пространството пред читалището, където да се прожектират филми, предимно документалистика.

Сред останалите проекти са облагородяване на междублково пространство, изграждане на детска площадка, един проект на „Ротари клуб“, облагородяване на стартова площадка „Оструган“ по инициатива на клуб „Свободен полет“, детска площадка и озеленяване в Крайници, в близост до стадиона, за нея е кандидатствал местният футболен клуб. Параклиса „Св. Иван Рилски“ в Самораново също получи финансиране за облагородяване на пространство. В две детски градини „Слънце“ и „Детелина“ също ще озеленяват дворното пространство с подкрепа на Фонда за местни инициативи. Финансирането на една инициатива е 3000 лв. от бюджета на община Дупница. Фондът заработи миналата година и беше създаден по инициатива на председателя на ОбС Дупница, Костадин Костадинов.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments