98 новозаразени в областта, 2 починали

Новозаразените лица с Ковид-19 през изминалите 24 часа в Кюстендилска област са общо 98. По общини положителните случаи са: Кюстендил – 51, Дупница – 37, Сапарева баня – 6, Бобов дол – 2, в Кочериново и Рила има по един нов случай, съобщават от Областния кризисен щаб.
В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ – град Дупница има хоспитализирани 29 лица. От тях в по-тежко състояние са 10 души, 12 са в средно тежко, останалите са в  сравнително стабилно общо състояние.
В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница към този час са хоспитализирани 22-ма души. Двама от пациентите са в много тежко състояние, а 15 са на кислородна терапия.
Хоспитализираните за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са 56. От тях петима са в по-тежко състояние. Голяма част от пациентите са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.
През изминалото денонощие има двама починали души от община Дупница – мъж на 57 г. и жена на 72 г. Областният кризисен щаб поднася съболезнования на близките и семействата на починалите.
0 0 vote
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments