Eдна фирма остана в процедурата за закупуване на автобуси за новата линия на градския транспорт в Дупница

Поръчката е част от проекта по “Интегриран градски транспорт”, а автобусите, обект на обществената поръчка ще бъдат използвани по новата линия 5, която се обособява в Дупница. 4 нови автобуси Euro 6 ще бъдат доставени, като прогнозната стойност на поръчката е 880 000 лв. Модерните автобуси ще се движат по маршрута от Социалните жилища до кв. Байкал и обратно.
Комисия с председател зам.кмета Крум Милев отвори ценовата оферта на софийската фирма допусната до този етап. Предложението е в размер на 847 777 лева. Другите две фирми, които участваха в поръчката не бяха допуснати до този етап, като мотивите за отстраняването им ще бъдат оповестени в решението на комисията, когато обяви и резултатът.

Според техническите параметри на автобусите заложени в процедурата те трябва да са новопроизведени, не по рано от 1.09.2017 година, нископодови, градски автобуси.

Автобусите трябва да са с минимум 20 седящи места, от които 2 за трудноподвижни лица и правостоящи минимум 17 места.

Трябва да има обособено място за колички за трудноподвижни лица и за детски колички

Сред допълнително оборудване, което трябва да има са информационни табели за направление на пътуването с възможност за изписване на маршрута на кирилица и вътрешна информационна система за гласово оповестяване на спирките.