Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, се срещна днес с част от учениците, участващи в клуб “Пирински стражи” при Трето ОУ “Братя Миладинови”, които успешно изминаха пътя на Ботевата чета

71-ят поход е започнал от Козлодуй и е завършил на връх Околчица, над Враца. Продължил е пет дни, а малките участници от Гоце Делчев са се справили геройски с изминатите над 120 км., Учениците връчиха на кмета Владимир Москов подаръци и благодариха за помощта на общинското ръководство при осъществяване на участието им в това вълнуващо приключение. На свой ред, кметът Владимир Москов им благодари за участието и достойното представяне, за активността им в такива патриотични инициативи и им подари книгата на Красимир Узунов “Каймак-Чалан”.

На срещата присъства и председателят на Общински съвет – Гоце Делчев Ангел Гераксиев.
Двамата с кмета на общината бяха категорични, че по всякакъв начин ще подкрепят такива инициативи, които освен, че възпитават учениците в родолюбие и любов към българската история, изграждат техните характери, каляват ги, и развиват у тях желанието да бъдат активни туристи, които да опознават красотите на Родината ни.